JANNE PARKKILA - VASEMMISTOLIITON EUROVAALIEHDOKAS 2019

Olen Janne Parkkila, tietotekniikan tohtori (TkT) ja yrittäjä Kuopiosta. Inhimillisyys, ympäristö, koulutus ja kestävä talous ovat lähellä sydäntäni.

Haluan puhua vaikeista asioista, jotta ne muuttuisivat.

Euroopan Unioni ei voi olla pelkkä talousliitto, sillä hyvä elämä rakentuu muullekin kuin kuluttamiselle. Talouden lisäksi on puhuttava arvoista ja edistettävä sosiaalisten oikeuksien toteutumista. Tasa-arvoinen Euroopan Unioni on inhimillisten arvojen Eurooppa.

 

Tasa-arvoinen Euroopan Unioni on inhimillisten arvojen Eurooppa Klikkaa ja Twiittaa

 

Facebook
Twitter
Instagram

TARINANI

Olen Janne Parkkila, tekniikan tohtori, yrittäjä ja Vasemmistoliiton ehdokas europarlamenttivaaleissa 2019. Koulutus, urheilu ja oikeudenmukaisuus ovat aina olleet minulle tärkeitä asioita.

Kasvoin kuljettajayrittäjien perheeseen ja opin jo pienestä pitäen reilun pelin tärkeyden. Rehellisyys ja inhimillisyys ovat tärkeitä arvoja, joista en luovu. Jokaisen meidän elämä on arvokas. Valtion tehtävä on mahdollistaa jokaiselle hyvä elämä, omien parhaiden kykyjensä mukaisesti.

Juureni ovat vahvasti itäisessä Suomessa. Olen kotoisin Lappeenrannasta, jossa asuin elämäni ensimmäiset parikymmentä vuotta. Olen siis nopeasti innostuva, hymyilevä ja iloinen eteläkarjalainen. Myöhemmin muutin Joensuuhun, jossa ehdin asua hieman yli kymmenen vuotta. Samalla opin, kuinka hienoa rempseä ja välitön pohjoiskarjalaisuus on. Nykyisin asun Kuopiossa, tuossa Savon New Yorkissa. Kuopiossa olen tuore asukki, sillä täällä olen ehtinyt vaikuttaa vasta puolisen vuotta. Myös savolainen luonne kiehtoo minua, vaikka se ei aina olekaan helpointa ymmärtää 😛 Tiivistettynä voisin sanoa, että Itä-Suomi on minulle rakas kotiseutu, joka on muovannut minua ihmisenä .

Nuorena harrastin kovasti kilpauintia. Opin tiukan ja kurinalaisen elämäntavan, jota kesti 11 vuotta. Säännöllinen ja tavoitteellinen harjoittelu opettivat, kuinka tavoitteiden eteen on tehtävä töitä. Pikavoittoja ei ole. Haastamalla jatkuvasti itseään, mikä vain on mahdollista. Erityisesti nuorten sarjoissa tuloksia tuli. Tärkeimpänä oppina sain sen, että lepo, terve ruokavalio ja säännöllinen harjoittelu ovat avainasemassa. Nyt vanhemmalla iällä olen palannut takaisin uima-altaisiin kilpailemaan ja vieraillut aina ikämiesten euroopanmestaruuskisoissa Lontoossa asti.

Opiskelu on aina ollut minulle tärkeää. Tiede on kiehtovaa ja haluan ymmärtää maailman menoa paremmin. Olen harmissani siitä, että maailmassa ei hyödynnetä tutkittua tietoa paremmin. Minulle yksi käänteentekevä hetki elämässäni oli vaihto-opiskeluvuosi Madridissa. Euroopan Unionin Erasmus-ohjelman kautta päädyin opiskelemaan tekoälyä Universidad Politecnica de Madridiin. Tuo vuosi muutti ajatteluani valtavasti ja samalla loi palon väitöskirjatutkimukselle. Tarttui sieltä mukaan myös kielikin.

Espanjassa näin myös vahvan eriarvoistumisen merkit. Vuonna 2010 nuorisotyöttömyys nousi Espanjassa 50 prosenttiin ja heikko tilanne näkyi katukuvassa kaikkialla. Samaan aikaan rikkaimmat asuivat aidatuilla asuinalueilla. Palattuani Suomeen päätin, että kannan oman korteni kekoon inhimillisen ja oikeudenmukaisen tulevaisuuden puolesta – liityin Vasemmistoliiton jäseneksi keväällä 2011. Siitä asti olen toiminut puolueessa, alkuun vähemmin ja nyt Savo-Karjalan piirin puheenjohtajana kolmatta vuotta. Arvoni ovat vahvasti vasemmalla, sillä sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja inhimillisyys ovat ainoa tie kestävälle tulevaisuudelle.

Yrittäjänä ja työnantajana minulle on tärkeää, että työnantajan ja työntekijän välillä on oltava vahva luottamus. Siten uskallamme molemmat sitoutua yhteisiin tavoitteisiin ja tiedämme kaikkien ajattelevan yhteistä parasta. Työntekijä ei ole vain kuluerä, vaan tärkeä osa yhteistä perhettä. Arvostan ammattiyhdistysten tekemää tärkeää työtä. Selkeät, yhteiset työehtosopimukset auttavat niin työntekijää kuin yrittäjääkin tasapuolisen työsopimuksen laatimisessa. Menestyksekäs tulevaisuus ja mielekäs työ syntyvät yhteistyöllä, ei vastakkainasettelulla. Yrittäjänä kannan vastuuta myös työntekijöiden hyvinvoinnista. Rahallinen tulos seuratkoon perässä.

Haluan, että kaikilla olisi yhtäläinen mahdollisuus menestyä elämässään. Jokainen ihminen on tärkeä. #siksiVasemmistoliitto.

Suomi on suurten muutosten edessä. Työn tekemisen tavat ovat muuttumassa ja entistä useampi meistä tekee epätyypilliseksi kutsuttua pätkätyötä, alustatyötä tai freelancerin hommia. Samalla talous muuttuu koko maapallon laajuiseksi ja ilmastonmuutos vaikuttaa elinoloihin eri puolilla maailmaa. Suomi ei voi yksin kantaa koko maailman taakkaa harteillaan. Mutta me voimme esimerkillämme johtaa maailman kehitystä. Siksi olen ehdolla Euroopan parlamenttiin.

Euroopan Unioni on maailman toiseksi suurin talousalue. Toimillamme ja pääätöksillämme on merkitystä. Me voimme yhdessä muuttaa maailman suuntaa, jos vain niin päätämme. Me euroopalaiset, voimme rakentaa yhdessä kestävän, ekologisen ja eettisen talouden. Tulevaisuuden yritysten menestys, työpaikat ja sosiaalisesti tasa-arvoinen elämä on täysin tehtävissä. Kyse on vain tahtotilasta. Yhdessä me olemme vahvoja.

Kuopiossa 16. huhtikuuta, 2019

Janne Parkkila

JANNE INSTAGRAMISSA

Seuraa ja pysy ajantasalla kampanjassa

Päivitän Instagramia säännöllisesti. Seuraa minua ja saat tuoreimmat tiedot kampanjan etenemisestä. Lisäksi kerron Instagram Storyissa kampanjoinnin taustoja ja matkan varrella vastaan tulevia sattumuksia.